THE MAGAZINE

מרק הבצל הכי טעים בעולם. כן!

המתכון הסודי של מרק הדגל של צרפת ושל ביסטרו קייזר – לפניכם. רק סבלנות עם זמן הבישול...

מרק הבצל הכי טעים בעולם. כן!

מרק הבצל הצרפתי , אחד המפורסמים בעולם, החל את ההיסטוריה שלו עוד בתקופה הרומית והוא היה נחשב למאכל עניים, שכן בצל היה בשפע, הוא היה קל לגידול, פשוט לאחסון וזול.

המתכון המודרני, המבוסס על בצל מקורמל במרק בקר עשיר, מקורו בצרפת של המאה ה-18. טעם המרק מתבסס על תהליך ה"קרמליזציה" של הבצלים, שבזמן ההשחמה בתחתית הסיר משחררים חומר מתקתק, שמאפיין את המרק. 

בשנות ה-60, מרק הבצל הצרפתי עבר פריחה מחודשת בפופולריות, בעיקר בגלל העניין האמריקאי במטבח הצרפתי, בהשראת הבית הלבן של הנשיא קנדי והשפית והמתכונאית האמריקאית שהנגישה את המטבח הצרפתי לאמריקה - ג'וליה צ'יילד. 

כיום מגישים את מרק הבצל עם קרוטונים או בגט ועליהם גבינה מוקרמת, שמקבלים "מכת חום" בגריל של התנור לפני ההגשה, אחרי שהמרק בושל על האש.

בביסטרו מייזון קייזר הפך מרק הבצל שלנו למנת דגל,  כבר מיומו הראשון. גבינת הגרוייר המותכת הנמתכת עם פלישת הכף למרק היא כנראה הסטורי החוזר ביותר שצולם במסעדה.

שף מוריס אביטן מגלה לכם את הסודות. והכי חשוב – לא לקצר בזמן הבישול.

 

מרק בצל צרפתי/ שף מוריס אביטן, ביסטרו קייזר

מתכון ל4-5 מנות

 

מצרכים:

2 ק"ג בצל לבן פרוס דק

50 גרם חמאה 

1 מח עצם

כוס יין לבן 

כף טימין קצוץ

1 ליטר ציר עוף /בקר 

0.5 ליטר מים

מלח

 

להכנת צנים מוקרם בתנור

10 גרם גבינה גרוייר

8 פרוסות בגט 

 

אופן הכנה-

מקרמלים בצל לבן בחמאה על אש בינונית, מערבבים עד שמתקבל צבע חום שזוף.

מוסיפים מח עצם וכוס יין לבן.

 מבשלים כ 5 דקות, היין כמעט ומתאדה, זה בסדר.

 מוסיפים את הציר, טימין ותיבול - מלח ופלפל.

מוסיפים חצי ליטר מים ומבשלים על אש קטנה בין 3-4 שעות, כאשר הסיר מכוסה.

טועמים לתיקוני תיבול ומוסיפים מלח ופלפל במידת הצורך.

 להכנת הצנים המוקרם:

מחממים תנור ל190 מעלות.

מכניסים את פרוסות הבגט עם הגבינת גרוייר מפוזרת לתנור עד להזהבה, בערך 5 דקות (שלא יישרף)

 

בתאבון!